A dinoszauruszok és a keresőoptimalizálás kapcsolata

Sokan vonzódnak a dinoszauruszok világához és az egyik ismerősöm nemrég új vállalkozás indításába vágott. Olyan játékokat, füzeteket, poharakat, kulacsokat és sok minden mást is forgalmaz, ami csupa dinoszaurusz. Már a vállalkozás ötlete is megvolt és a gyártás is elindult, mikor megkérdezte, hogy szerintem mit tudna tenni azért, hogy sikeres legyen az online jelenléte.

A közösségi média felületeken túlmenően a hirdetésekről is szó esett és természetesen a Google találati listájáról is.

Ekkor ajánlottam neki a Keresőben Elsőt, akik keresőoptimalizálásban is kiváló munkát végeznek. Bár a dinoszauruszok már rég kihaltak, mai napig népszerűek, bizonyítja ezt az is, hogy mennyien keresnek rá a dinoszaurusz kifejezésre. A Google találati listáján az első oldalon szerepelni pedig igen nagy előny, hisz az emberek ha keresnek valamit, azt általában itt teszik meg. És nem lapozgatnak a találati oldalak között, általában az első oldalon tájékozódnak, jobbára úgy, hogy a hirdetéseket nagy ívben elkerülik. Ahhoz, hogy a Google találati lista első oldalán legyen a cégünk, fontos a linképítés, azonban az is fontos, hogy a honlapunk, weboldalunk milyen állapotban van.

A keresőoptimalizálás pedig itt jön a képbe, hisz a weboldalunk forgalmát nagyban befolyásolja annak minőség.

A keresőoptimalizálás során azzal kell tisztában lenni, és a Keresőben Első ezt pontosan tudja is, hogy mi az, ami a Google robotjának kell és mi az, ami a felhasználónak kell. Tehát az a fontos, hogy a Google-on keresztül megszerezzük a látogatót, akiből aztán a weboldalon keresztül vásárló lesz.

keresőoptimalizálás

Ahhoz azonban, hogy ez így legyen, fontos tudni, hogy milyen állapotban van a weboldalunk. Ezt pedig a Keresőben Első szakmai szemmel nézi át, hogy milyen kulcsszavakat vannak jelen és milyen minőségben. Bizony, ez is sokat számít, hogy képpel, hasznos tartalommal fogadjuk a látogatókat, esetleg videókkal, szóval olyan témákkal, melyek megragadják a figyelmét.

A belső tényezők mellett a külső tényezők is fontosak, az, hogy milyen az oldal tárhelye, hogy gyors és jó minőséget nyújt-e. És itt jön képbe maga a linképítés is, ami szintén nagy szerepet játszik abban, hogy a honlapunk a Google találati lista első oldalán kapjon helyet. Minél több megbízható, releváns link mutat ugyanis a mi weboldalunkra, annál értékesebbnek tartja weboldalunkat a Google.

A keresőoptimalizálás folyamatában a Keresőben Első kiemelten fontosnak tartja a megfelelő kulcsszavak kiválasztását. A konkurenciaelemzés is létfontosságú, hisz sok területen óriási a verseny, meg kell nézni, hogy akik jobban boldogulnak, azok hogy teszik ezt meg. Ezen felül fontos a keresőbarát domain kialakítása is, és szintén elengedhetetlen a minőségi tartalomgyártás.

A keresőoptimalizálás és a linképítés nagyban hozzájárulhat weboldalunk forgalmához, aminek konkrét anyagi előnyeit, hasznát akár hamarosan már élvezhetjük is. Érdemes mindezeket szem előtt tartani és olyan céget keresni, akik területükön profik és akik garanciával dolgoznak. Ilyen a Keresőben Első is.