Azóta nem merem elindítani a Jurassic Parkot a laptopomon…

Mindenkinek megvan a maga mumusa. Van akinek több is, van akinek csak egy, van akinek mindenféle témakörben előfordul és van, akinek semmi, de semmi ilyen problémája sincs. Az én mumusom elég vicces… mármint persze kívülről hallgatva annak tűnik, de megélni annyira nem jó (bár legbelül én is jókat nevetek saját magamon). Szóval, dobpergés: az én mumusom a Jurassic Park. Na nem azért, amiért elsőre azt sokan gondolhatnák, hogy jaj, de ijesztő lények ezek a dinók. Nem, ehhez leginkább semmi köze az egésznek – meg mondjuk szerintem nem is ijesztőek, de az már más tészta – hanem ennél sokkal kézzelfoghatóbb oka van a félelemnek. Mégpedig az, hogyha elindítom ezt a filmet, akkor valami mindig történik… De tényleg! Valami mindig elromlik, kapok egy telefont valami rossz hírrel, mindenféle ilyesmi. A legutóbbi esetnél kapott egy kék halált a gépem és utána szervizbe kellett vinnem!

A párom ajánlott egy helyet, akikkel már volt korábbi pozitív tapasztalata, úgyhogy gondoltam megnézem én is, hátha nekem is tudnak segíteni. Nagyon ismerősen csengett a név, pcmentor számítógép és laptop szerviz, aztán amikor megnéztem, hogy hová kell mennem rá is jöttem, hogy miért. Mert évekig abban az utcában laktam az első kerületben, ahol az egyik üzletük van, most meg nap, mint nap elmegyek a másik boltjuk előtt, ami a 14. kerületben van majdnem a Thököly úton.

Fogtam magam meg a gépet és őrületes reményekkel célba vettem a zuglói üzletet. Nagyon kedvesen fogadtak, bevették a gépet és megbeszéltük, hogyha készen vannak vele, akkor visszajeleznek mi a helyzet, de megnyugtattak, hogy manapság azért már nem jellemző, hogy visszafordíthatatlanul menthetetlené váljon egy laptop. Az adataim annyira nem is aggasztottak, mert kb. minden, ami igazán fontos megvan külső vinyón és a felhőbe is le van mentve, illetve sokkal inkább fel van mentve. De azért mégiscsak jobb, hogyha ezek a laptopról se tűnnek el csak úgy az éterbe.

Pár nap múlva hívtak is vissza, hogy minden a legnagyobb rendben, aggodalomra semmi ok, meg tudták oldani a problémát és még a Jurassic Park sem veszett el a fájlok közül! Na, mondtam is, hogy első dolgom lesz, hogy letöröljem. Visszamentem az üzletbe az eszközért, amiért egyébként egyáltalán nem kellett horror összeget ott hagyni, ráadásul tényleg végig nagyon barátságos volt a kiszolgálás meg ez az egész ügymenet.

Persze úgy mentem vissza, hogy felvérteztem magam egy kis infóval arról, hogy mivel foglalkoznak még. Mivel anyukámnak épp új laptopot keresek, ezért gondoltam, ha már ott vagyok, akkor körülnézek és körbekérdezek ebben a témakörben is. Ugyanis a pcmentor nem csak szerviz, hanem ahogy a nevében is benne van, mentor is. Foglalkoznak tanácsadással, IT kérdésekkel kapcsolatos segítségnyújtással, szakmai konzultációval ebben a témakörben és miegymással. De ami most az én szemszögemből lényeges volt, az a használt és új laptopok forgalmazása. Szívesen nézelődök általában a használt piacon ilyen kütyük terén, mert mindig lényegesen olcsóbban kapom meg ugyanazt a holmit – minőségbeli különbség meg pár hónap használattól nem lesz az újhoz képest. Így meg, hogy a pcmentor hozzádobja a saját garanciáját, egyértelműen bebiztosítva érzem magam annak ügyében, hogy mit veszek. Szóval jól körbelestem, mik is vannak náluk és találtam is anyukámnak való specifikációjú és méretű gépet, de nyilván nélküle nem szabad ilyesmit venni, mert ő is meg akarja nézni mindig.

Szóval összességében visszakaptam a gépem, visszakaptam a Jurassic Parkot (hogy aztán letörölhessem) és kaptam jó ötleteket laptop vásárláshoz, illetve ugye konkrét modellt is, ami tetszik. Úgyhogy nekem ez egy bomba üzlet volt ezért a pénzért, és szépen fogom anyukámat a héten és beviszem megnézni azt a laptopot, hátha el is hozhatjuk magunkkal.