Szülinapi séta a dinoszauruszok között

A legtöbb kis- és nagyfiú szereti a dínókat és tapasztalataim szerint komolyan érdeklődik is irántuk, főleg ha az apukájuk is nagyon lelkes rajongó és igazi Jurassic Park fanatikus. Nem meglepő, hogy ez nálunk is így van a családban, a gyerekek kívülről fújják az őslények neveit (sokszor ki is javítanak) és bármikor meg tudnák nézni az Őslények országát, vagy meghallgatni egy ilyen témájú mesét. Az idén ősszel a jelenlegi helyzetre való tekintettel elmaradt a kisfiam nagyobb létszámú iskolás szülinapi bulija, mert nem akartunk senkit belekényszeríteni egy szituációba, ami esetleg kellemetlen lenne neki, ha nem szívesen jön el, de szerettük volna kárpótolni a fiatalembert. Igyekszem minden ilyen alkalomra valami témát kitalálni, ezt én is mindig nagyon élvezem. Ehhez adta az ötletet az akciólesőn megtalált kik újságban látott dínós kisfiú pulcsi, ezért kiterveltünk neki egy családi szülinapi programot, ahol az ajándék is más módon érkezett meg hozzá.

Tudtuk, hogy van a városban egy vadaspark, aminek színvonalas Dínópark része is van, így a férjemmel arra gondoltunk, hogy vigyük el ide a csemetéket és szerezzünk be dinoszaurusz témájú partikellékeket, ruhákat és játékokat, hogy délután szűk családi körben itthon is folytatódhasson a dínóparti. Szeretek a gyerekeknek a KIK-ben vásárolni, van is a közelünkben egy nagyobb választékkal rendelkező áruház, így az akciólesőn gyorsan végigpörgettem az újságokat és nagyon megörültem, hogy fogok találni kellő mennyiségű dínós holmit a gyerekeknek, tehát összeszedtem ilyen vagy nagyon hasonló tematikájú, színben a bulihoz passzoló terepmintás ruhákat, sapit, zoknikat, és kis műanyag dínókat, hogy teljes legyen a dínós kaland. A kislányom is kapott egy-két kiegészítőt, hogy ne lógjon ki a sorból sőt még a női és férfi osztályon is találtam khaki színekben olyan darabokat, amiben jól össze tudtunk öltözni a gyerekekkel, így magunknak is szereztem megfelelő szerelést.

A gyerekek nagyon élvezték a programot, tetszett nekik az összeöltözés is, így nagyon jól indult a napunk.

Az esti bulira anyukámékhoz, pedig sikerült beszereznem tányérokat és poharakat megfelelő színben, találtam lufikat is még extra kiegészítőknek, vettünk kis szülinapi csákókat, ledes világító függő gömböket barnás színben és a kis műanyag dínók is kikerültek az asztalra. Ennél fogva csak a speciálisabb dolgokért kellett máshol nézelődnöm, mindent mást a KIK-ben tudtam beszerezni. Az akcióleső oldala egyébként nagyon bevált erre a célra, ha több kategóriában is szeretnék gyorsan körül nézni, akkor itt ugyan azon a helyen megtehetem, mert nagyon sok bolt aktuális újságja fellelhető az oldalon, különböző akciós ajánlatokkal. Mindig csak az érvényes újságok vannak kiemelve, de a lejárt újságok is visszanézhetőek, ha valaki keres valamit, amit régebben látott és valószínűleg kapható lesz még az áruházban. Az üzletekről leírások is vannak, hogy mi a fő profiljuk, különféle érdekességekről is olvashatunk, hogy például mikor és hol alakult a cég. A blog fülön találhatunk aktualitásokat és híreket a különféle üzletekről, nyereményjátékokról, így ezt is érdemes olvasgatni. Amit nagyon szeretek az akciólesőn, hogy sokszor eszembe se jut egy-egy bolt, mint opció, itt mégis szembe jön velem és az ötletelésben is tud segíteni.