Bebiztosítom a gyűjteményem

Egy kisvárosi természettudományi múzeumban dolgozom, mindig is a különböző kulturális események, témák szerelmese voltam. De a legnagyobb szerelmem a dinoszauruszok. Tudom, ez szinte cikinek számít, mert sokan azt gondolják, hogy a dínók csak gyermekkorban érdekelheti az embereket, de miért is kellene ennek így lennie?

lakásbiztosítás kötés

Szóval odáig vagyok értük, a munkám mellet hobbikutató vagyok, sok szakmabelivel tartom a kapcsolatot, és a sok-sok év során sikerült olyan dinoszaurusz maradvány gyűjteményre szert tennem, aminek az értéke már elég magas. Ezért féltem őket. Bármiféle természeti csapástól, betöréstől vagy egyéb, előre meg nem jósolható történéstől.

Ezért gondoltam arra, hogy biztosítást kötök rá. A házamra már kötöttem, amikor beköltöztem, és évente megnézem, van-e szükség módosításra valamilyen beruházás miatt, vagy például amikor megvettem a kutyámat. Szóval nem ez volt az első alkalom, hogy kiegészítő biztosítást kötök.

Épp a minap beszélgettünk erről egy barátommal, és ő ajánlott egy oldalt, ahol a lakásbiztosítás kötés nagyon gördülékenyen megoldható. Megnéztem, és tényleg tetszik, azt már tudtam, hogy a lakásomon aktuális biztosítás van, ezért csak hozzá kell adni az ingóságaimat, kiszámítani, mennyi az értékük. Mindenféle tájékoztatót külön-külön el lehet olvasni, de működik messenger felület is, ami remek, hiszen a bármikor felmerülő kérdéseimet azonnal fel tudom tenni, és gyorsan meg is válaszolják. A lakásbiztosítás kötés mellékleteként lesz az ingóságaimra, azaz az értékes dinoszaurusz leleteimre.

Sőt, az is eszembe jutott, hogy mivel tényleg jó sok értékes darab összejött, nyitok egy kis múzeum-féleséget a garázsomban. Így vállalkozási kiegészítést is kérhetek a lakásbiztosítás mellé, sőt a melléképületre is kötnöm kellene akkor egy biztosítást.