Szuper lesz a vitorlás csapatépítőnk!

Az irodánkban mindenkinek megvan a saját kis helyecskéje. Nagy asztallal, szekrénnyel, fiókokkal, így mindenki kényelmesen ki tudja alakítani magának a saját helyét, hogy kicsit otthonosan érezze magát. Így van ez például a számítógépekkel is, mindenki úgy állítja be, ahogy neki tetszik, csupán annyi a kérés, hogy saját programokat, amik nem szükségesek a munkához, ne töltsön le a gépre. De az, hogy éppen milyen a háttér, a könyvjelzőbe mik vannak elmentve, vagy hogy mit és hova tesz magának a gép asztalán, az senkit nem zavar.

Van, aki saját tollakat, irattartót, jegyzetfüzetet, naptárat, ilyeneket hoz be, esetleg képeket díszítésként, de ez is mindenkinek a saját dolga. Az egyik kollégámnak például a mellette lévő falra ki van ragasztva a kisfia, aki épp egy plüss dínót szorongat. Petinek hívják a kisfiút és nagyon imádja a dínókat. Van egy csomó ilyen játéka, dínókat szokott rajzolni, van egy dínós pólója is, amit előszeretettel hord. Csomószor az van rajta, amikor az anyukájával bejönnek az irodába Zolihoz, a kollégámhoz. És olyankor mindig körberohangál és mutogatja, hogy milyen pólója van, nagyon cuki.

Ákosnak pedig egy kis vitorla van az asztalán, mert imád vitorlázni, a családban ennek náluk nagy hagyománya van, az apja például büszke vitorláshajó tulajdonos. Mindig járnak a Balatonra, vagy ha éppen nyaralnak külföldön, akkor is beneveznek és bérelnek egyet, ha éppen tengerpartnál vannak.

Ő találta ki, hogy a csapatépítő, amit legalább két hete próbálunk kitalálni, hogy menjünk a Balatonra, van egy cég, pont nemrég látta a neten, ami ezzel foglalkozik, mármint vitorlázással. Az ötlet mindenkinek nagyon tetszett, mert legalább van a csapatban valaki, aki ért hozzá, a többieknek az ötlet, hogy tóparthoz menjünk, nagyon tetszett, én meg amúgy is mindig nyitottan állok az új dolgokhoz, szóval teljesen betalált az ötletével.

Megnéztük a cég oldalát, a balatonpro.hu-t, és a csapatépítés játékok és program szempontjából náluk nagyon kedvező. Ugyanis lehet náluk vitorlázni, sárkányhajózni, evezni, de lehet quadot is bérelni, vagy éppen választhatja bárki az indoor programokat. Szóval széles a paletta.

Mi már ugye eldöntöttük, hogy vitorlázni akarunk, tehát ez nem volt nálunk már kérdés. Van 8-10 fős hajójuk, ami nekünk pont ideális, hiszen 10-en vagyunk. Ezeket a hajókat lehet akár házi regatta versenyekre kérni, amihez jár alapoktatás is, de lehet kérni élményvitorlázást, amihez jár ebéd és borkóstoló is egyaránt. Versenyezni nem igazán akartunk és hát ilyen kis számban nem is akartunk, inkább az élményvitorlázásnál maradtunk, amihez van is egy kapitányunk a csapatban, szóval teljesen jól kijöttek a dolgok.

Egyébként a cég szerintem nagyon szimpatikusan áll a dolgokhoz, rossz idő esetén biztosítják, hogy ne maradjunk programok nélkül és szerveznek egy indoor programot a csapatnak. Szerencsére ilyen ritkán fordul elő, de mindenre fel kell készülni, ezzel egyetértek. Szerencsére mindent megszerveznek, nem nekünk kell ezt a részét csinálni, viszont egyéni igényeket is ugyanúgy figyelembe vesznek. Képesek akár egy ezer fős társaságnak is megszervezni egy komplett csapatépítőt, ami azért nem semmi, szerintem elég nagy dolognak számít. Gondolj csak bele, ezer ember!

Van olyan is, hogy SUP csapatépítés, ami remek kiegészítője lehet a vitorlás csapatépítőnek. Akik nyáron tartják a csapatépítőt – mint például ahogy mi szeretnénk -, azoknak ajánlják, hiszen így egész nap van lehetőség a vitorlázásra. Ez a programba teljesen jól beilleszthető, akkor is, ha több csapatos, játékos programokról van szó. A vitorlázás kötetlen, de a szabad fürdős program is egy plusz szolgáltatás ehhez. Nagyon izgalmasnak hangzik.

Akkor is jó választás ez a SUP, ha esetleg az idő vagy a büdzsé kicsit kevesebb, hiszen így is jól megoldható minden. Viszont először fontos, hogy mindenkinek el kell sajátítani az alapokat, de ez nem tart olyan sokáig.

Szóval közösen mindent megbeszéltünk és a főnökünk le is szervezte a dolgot. Augusztus elején fogunk menni és úgy, hogy pénteken megyünk és vasárnap jövünk haza, így van időnk együtt tölteni több időt, kicsit lazítani és a Balcsi parton süttetni magunkat. Szerintem ez így nagyon király!