Ki miért megy dinos kiállításra

Az újonnan megnyílt, dinoszauruszokat bemutató kiállításon jártunk hétvégén. A gyerekek nagyon élvezték, de a férjem is talált magának elfoglaltságot. A kiállítás egy modern kiállítótérben lett megrendezve, ami nem olyan régen lett készen. Ahogy közeledtünk felé a parkolón keresztül, a férjem máris izgalomba jött. De nem a kiállítást várta ennyire; sokkal inkább a komplexum tetején lévő hatalmas napelemek érdekelték. Meg kellett állnunk kint, amíg ő szemügyre vette a napelemeket. Hozzá tartozik a történethez, hogy mostanában tervezgetjük napelemes rendszer felszerelését a házra és a férjem nagyon be van zsongva.

Amikor végre kinézegette magát és bejutottunk, mi elindultunk körbe nézni a gyerekekkel, mialatt ő keresett valakit, akit meg tudott kérdezni a napelemekről. Mi már körbejártuk az összes bemutatott csontvázat, rácsodálkoztunk a hatalmas dino tojásokra, megnéztünk egy rövid filmet a dinok kihalásáról és még arcfestést is kaptak a gyerekek, de a férjem még mindig az egyik sarokban beszélgetett egy öltönyös férfival. Mondtam is a gyerekeknek viccesen, hogy az ott az apuka megőrző, oda kell berakni az apukákat, hogy ne kószáljanak el.

Hazafelé a kocsiban elaludtak a gyerekek, annyira kimerítette őket a sok élmény. De ha ettől nem aludtak volna el, akkor is szundikáltak volna tíz percen belül, csak az unalomtól. A férjem ugyanis töviről hegyire beszámolt mindenről, amit megtudott a napelemekről. Mondtam neki, hogy kár is ilyen részletességgel, én nem értek a műszaki dolgokhoz és a napelemekhez, de nem tudtam letörni a lelkesedését.

A napelem rendszerek ár tekintetében jelentenek kihívást a legtöbb családnak, akik amellett döntenek, hogy belevágnak egy ilyen projektbe. Szerencsére azonban vannak lehetőségek, amikkel támogatáshoz lehet jutni, vagy legalábbis kamatmentes hitelhez. Már az is nagy segítség, hogy nem saját zsebből kell kigazdálkodni egy napelemes rendszer árát egy családnak. Mi is utánanéztünk az ilyen lehetőségeknek és élni is fogunk velük.