Vetőmag áruház, amit a dínók is imádhattak volna!

Vajon a dinoszauruszok korában mik voltak a legelterjedtebb zöldségek és gyümölcsök? Voltak egyáltalán ilyenek? Mik lehettek a dínók kedvenc csemegéi és mik lehettek azok a növények, amiket messziről el kellett kerülniük? Nehéz ezt megmondani, én nem is tudom, mert nem vagyok igazán nagy dínó szakértő ebből a szempontból. De azt tudom, hogyha ma is élnének, akkor a vetőmag áruház lenne az, ahonnan aztán bármit választhatnának, mindig boldogak lennének vele. Ez egy online gazdabolt, ahol mindenféle magvakat és kerti eszközöket lehet rendelni. Ti körülnéztetek már?

Én elég gyakran visszajárok, mert a telek végében van egy kis kertem tele különféle veteményessel. Gyerekkoromban itt egy dínót szerettem volna tartani, de aztán később beláttam, hogy a kertészkedés egy racionálisabb felhasználási módja ennek a területnek.

A vetőmag áruházban zöldségek és gyümölcsök egyaránt megtalálhatók, a különlegességektől egészen a hétköznapi növényekig. Tehát itt van mondjuk a világ egyik legcsípősebb paprikájának a magja rögtön az első találatok között, de egy-egy egyszerűbb tökfélét is simán megtalál az ember a kínálatban.

A gazdabolt.hu oldalát azért szeretem, mert könnyen tudok rajta keresni és hamar megtalálom azokat a dolgokat, amik direkt nekem szólnak. Ezen túl pedig ha elakadok valamilyen kérdésben, akkor mindig megkeresem őket telefonon és egyeztetek az egyik szaktanácsadóval. Mert hogy arra is van lehetőség, hogy kikérjük a véleményüket bármilyen kerti témát illetően. Ezt az ennek megfelelő lapfülön találjátok, ha felmentek a honlapra.

A vetőmagok között van néhány személyes kedvencem és van pár, amit csak tervezek, hogy kipróbálok majd a következő szezonban. A család például imádja a csípős almapaprikát. Ha egy ilyen vetőmagra rákattintotok, akkor mindegyikről van egy rövid leírás, hogy milyen jellemzői vannak a terméknek és hogy mire alkalmas. Azt is meg szokták adni többnyire, hogy milyen mélyre kell elvetni a magokat és hogy mennyi magból mire lehet számítani. Azt sem szokták kihagyni, hogy milyen formában kell gondozni a növényt ahhoz, hogy a tervezett módon cseperedjen. Egyszóval minden olyan információt a rendelkezésünkre bocsátanak a weben, amivel egy kezdő kertész is vígan elboldogul az első vetése során.

A vetőmag áruház további előnye, hogy futárral kihozzák nekünk a megrendelt termékeket, tehát nem kell azzal bajlódnunk, hogy összeválogassuk a magokat, elég, hogyha addig előkészítjük a terepet a vetésre.

Mindig vannak akciók, amiket érdemes nyomon követni. Bár egy-egy vetőmag csupán néhány száz forintba kerül, ha sokat összevásárol belőle az ember – ami adja magát -, akkor hamar összejöhet egy olyan tétel, amiből jól esik pár termékhez akciósan hozzá jutni.

A következő szezonra már kinéztem pár apróságot, amit mindenképpen ki akarok próbálni. A vetőmag áruház oldaláról lehet például articsóka magokat rendelni. Ebből egy hagyományos fajtát szemeltem ki magamnak, ami az egyik legjelentősebb olasz zöldségnek számít. Ezt is kérhetem házhoz szállítással, de van lehetőség a személyes átvételre is, ha éppen úgy jönne ki a lépés, vagy valaki jobban szeret így hozzá jutni a vásárolt termékekhez.

Ha megrendelhető vetőmagok típusai érdekelnek benneteket, arról is találhattok egy listát, ami alapján eldönthetitek, hogy van-e számotokra is megfelelő vetőmag a honlapon. Előre szólok, hogy nagy valószínűséggel lesz, hiszen a legtöbb faj, család és osztály megtalálható a gazdabolt.hu oldalán. Egy ilyen csendes, borongós őszi nap tökéletes arra, hogy a vetőmag áruház kincseivel ismerkedjetek. Elvégre, a tavasz mindig hamarabb jön, mint amire csak számítanánk!