Dinómániás a fiam. A konyhabútorunk is tanúsíthatja ezt!

Ez egy vicces kis történet a fiammal kapcsolatban, aki elég gyerek még, hatéves, és elképesztően imádja a dinókat (valószínűleg minden egészséges gyerekhez hasonlóan… tényleg, én még nem láttam gyereket, aki ne imádta volna a dinoszauruszokat).

Nemrég költöztünk egy családi házba a külvárosban, ugyanis addig egy pici, kétszobás lakásban éltünk, a gyerek születése után átköltöztünk a férjemmel a nappaliba, a hálószobánk meg a gyerekszobává alakítottuk. Mivel azonban tervezünk egy következő gyereket is, ahhoz egyébként is túl szűkös a hely, arról nem is beszélve, hogy annyira pici volt a konyhánk, ebédlő meg nem volt a lakásban, hogy amikor enni akartunk mindannyian, kénytelenek voltunk az egykori nappaliban, azaz a hálószobánkban ebédelni mindannyian… Mondanom sem kell, hogy ez azért elég kellemetlen tud lenni, főleg, ha vendégei is vannak az embernek stb.

Ezért végül úgy döntöttünk, hogy kertes házba fogunk költözni. Viszonylag jó áron találtunk is egy házat tavaly, amit ugyan fel kellett rendesen újítani, de úgy voltunk vele a férjemmel, hogy így legalább úgy fog kinézni, mint ahogy mi szeretnénk, és ha utánaszámoltunk még mindig jobban jöttünk ki, mintha a 0-ról akartunk volna felhúzni egy házat.

A lakás teret kb. úgy osztottuk szét, hogy ki hol tölt el több időt. A nappali, garázs, háló a férjemé lett, a konyha-fürdő közös munka. A gyerekszobát és egyéb helységeket én alakítottam ki. A férjem imád főzni, de semmi érzéke nincs a praktikussághoz, ezért a spájzba polcokat én választottam, és a konyhabútort is rám bízta. Modern konyhabútor olcsón, nekem nagyjából ez volt az alapelvem. Szerencsére a férjem stílusa is kimondottan letisztult, egyszerű, ezért erről nem kellett vitatkoznunk, mikor előálltam a modern konyhabútor olcsón ötlettel, maximális támogatást kaptam.

Együtt nézegettünk konyhabútorokat, meg próbáltunk utánajárni annak, hogy mégis mitől lesz igazán olcsó egy konyhabútor. Persze mindketten sejtettük, min múlik igazán: az alapanyagon. Némi teketóriázás után úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk tömörfa bútort semmilyen formában, két-három gyerekkel, néhány háziállattal ez egy teljesen felesleges befektetésnek tűnt. Akkor már jó lesz nekünk az egyszerű laminált bútorlap. Igazából az semmivel se rondább, mint a tömörfa, ha jól választ az ember, sőt, a modern stílushoz még jobban is illik, hiszen könnyen lehet sokkal letisztultabbakat találni, mint tömörfából faragott társaik, valóban nagyon modern hatást keltenek az ebből az anyagból készült bútorok. Arról nem is beszélve, hogy ez a leggazdaságosabb megoldás, tehát a modern konyhabútor olcsón laminált bútorlapból a legegyszerűbben kivitelezhető.

Tényleg nem költöttünk egy vagyont rá, ellenben nagyon klasszul néz ki, és egyáltalán nem tűnt úgy, mintha három nap után szétesne, pedig bevallom, az árát meglátva tartottam ettől. Indokolatlanul olcsónak tűnt első ránézésre.

Nagyjából három napja volt benn a bútor, mikor egyik délután próbáltam altatni egyet a fiam, aminek az lett a vége, hogy én jól bealudtam, ő meg kevésbé… Miután néhány perc szundi után felriadtam, elindultam megkeresni Ricsit. Túl nagy volt a csend a házban, amiről minden szülő tudja, hogy nagyon veszélyes dolog. És mit ad Isten, hát nem arra érkeztem be a konyhába, hogy Ricsi fiam a vadonat új konyhabútorra ragasztja épp rá a tizenharmadik dinós matricáját?

A matricák azóta is ott vannak, lehetetlen lekaparni a bútorról, pedig próbálkoztunk vele. Tény, hogy annyira nem kitartóan, a férjemmel úgy voltunk vele, hogy végül is ettől lesz a mienk. Nevettünk is egy nagyot, hogy tényleg így érte meg a legjobban, azért, ha egy ennél drágább bútorra kerülnek rá ezek a matricák, kevésbé engedtük volna el ezt a témát könnyen…

Éljen a laminált bútorlapból készült modern konyhabútor olcsón, dinoszauruszokkal dekorálva!